lauantai 4. heinäkuuta 2015

Hevosleiri: Maanantai

Vehmaan tallin leiri 22.6-26.6.2015, Juva

Maanantai 22.6.2015

Aamulla herättiin jo aikaisin Sohvin kanssa, alkoihan leirikin jo ysiltä, ja pieni ajomatkakin oli. Olin jo sunnuntaina mennyt Sohville yöksi, kun maanantai aamuna hänen äitinsä vei meijät sitten leirille. Tallille saapuessamme veimme tavarat aittaan (jossa siis yövyimme), jonka jälkeen menimme sisälle, jossa käytiin nimikierrosta, ja jaettiin hoitohepat kaikille. Miä ja Sohvi saatiin hoituksemme pieni Siru- shettis! Valitettavasti kuitenkaan me emme hoitaneet missään välissä hoitsujamme. Sisällä jaoimme myös ensimmäisten tuntiemme ratsut. Itse sain ratsukseni Horistkan, eli toisin sanoen Iskan. Iska on puoliverinen tamma venäjältä.

Tuolla haettiin aina hevoset laitumelta ratsastamalla, mutta itse en vielä ensimmäisellä kerralla ratsastanut ketään, mutta olin siltikin mukana. ja Sohvin kameralla pari kuvaakin taisin räpsäistä.
Sitten olikin jo aika ensimmäisen ratsastustunnin! Tunti meni miun ja Iskän osalta hyvin, ja saatiin Iskan kanssa laukkakin nousemaan hyvin! Miun pitäisi vaan laukassa enemmän joustaa käsillä.... Muuten tunnilla ei kylläkään mitään ihmeellisiä. Peruuteltiin, ja mentiin kaikissa kolmessa askellajissa. Tunnin jälkeen auttelin vielä seuraavia ratsastajia selkään nousussa, jonka jälkeen olikin aika mennä syömään.

Tähän väliin kuva Caballerosta, eli Cabasta!
Ruuan jälkeen oli vähän aikaa vapaata oleskelua, kunnes piti taas lähteä hakemaan heppoja. Tai itseasiassa miä ja Sohvi oltiin ainoat, jotka päästiin heppoja hakemaan, sillä haettiin ne kauempaa laitsalta, niin että mentiin sinne autolla, ja ratsastettiin tallille. Silloin alleni sain Speedyn.Speedy oli lämminverinen ruuna. Eikai siitä sitten enempää. Tähän väliin muutamat suloiset ponikuvat, joissa kaikissa on etualalla Fede- shettis, ja yhdessä kuvassa taka-alalla on myös Siru.




Sitten taas takaisin selostukseen. Auttelin sen jälkeen Sohvia laittamaan sille hevosen valmiiksi, sillä Sohvi meni jo aloittelemaan edeltävällä tunnilla, ja siitä sitten räpsinkin muutamat valokuvat, kunnes oli aika rueta miun valmistautumaan tuntiin, jolloin menin Dzigitillä, eli Digillä. Digi oli siis puoliverinen ruuna Puolasta. Tunti ei mennyt mitenkään erikoisen hyvin, laukka ei noussut, ja Digi vain testasi miua. Ihan ymmärrettäväähän se oli, olihan Digillä silloin jo menossa päivän neljäs tunti. Tunnilla mentiin puomiharkkoja, ja taisi siinä yksi pieni estekin olla. Mutta ihan kivaa oli vaikkei niin hyvin mennytkään :) Ratsastuksesta ei ole kuvia, mutta räpsäistiin sitten Digistä karsinassa ollessaan yksi kuva.
Kun meidän tunti loppui, pääsin hoitamaan vähän Sirua, vaikkei meillä ollutkaan mikään hoitsujen hoitohetki, ja viemään sen laitsalle. Sen jälkeen katsottiin menossa olevaa viikkotuntia. ja kun tunti loppui, auteltiin ottamaan hevosilta suojia ja satuloita pois. Sitten vain taas laitsalle viemään!

Ensin ratsastin Digin ensimmäiselle laitsalle, josta vielä hyppäsin Paddingtonin (eli Padyn) selkään, ja ratsastin sen kauimmaiselle laitsalle, josta tultiin taas autolla pois. Pady oli vauhdikas Saksan ratsuponi ruuna, jolla todellakin olisi riittänyt virtaa! Hirmusesti sai jarrutella ettei käyntiä kovempaa menty. Hyvin kuitenkin selvisin laitsalle asti, ja saimpahan ainakin mennä jollakin ponilla! Muuten kun olen vähän liian iso niille...

Sitten olikin taas vuorossa ruokailu! Ruokailun jälkeen oli taas vähän vapaata aikaa, ja sitten iltaohjelmaa. Leikittiin paria leikkiä, ja kisailtiin hevossanoilla, niin kuin aliasta. Oltiin onneksi pelattu Sohvin kanssa party aliasta, joten sanan selitys ei ollut meille vaikeaa, ja voitettiinkin se "kisa"! Saatiin yhteensä 27 sanaa! Iltaohjelman jälkeen olikin aika mennä iltapesulle ja nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun luit postauksen! Toivottavasti kommentoit mielipiteesi postauksesta!

YLEISTÄ
♥ Siiri, suomenpystykorva/lapinporokoira/labradorinnoutaja, s. 29.1.2012
♥Minä (Vilma Kotro), s. 6.6.2001
♥Kamerani, Canon EOS 600D

Huomioithan, että kommentti tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen!