torstai 9. heinäkuuta 2015

Hevosleiri: Torstai

Vehmaan tallin leiri 22.6-26.6.2015, Juva

Torstai 25.6.2015
Torstai aamu alkoi kuten muutkin aamut. Aamupalan jälkeen lähdettiin talliin valjastamaan Fede, jolla sitten ajettiin kenttää ympäri kärryillä. Kiitokset näistä kärryttely kuvista yhdelle leiriläiselle!


Kun kärryttelut oli hoidettu, alettiin rakentaa irtohypytys kujaa Fantille, jonka aikana leiriohjaajamme kävi hakemassa Fantin laitsalta, jonka jälkeen ohjaajamme ensin juoksutti liinassa vähän enimpiä energioita Fantista pois.





 On se vaan niin hieno ja iso! <3 Fantti on kuin jostain Horzen kuvastosta!

Juoksutuksen jälkeen oli irtohypytyksen aika, mutta vlitettavasti siitä ei saatu kuvia, sillä oltiin Sohvin kanssa molemmat auttamassa. Ohjaajamme laittoi hevosen menemään esteitä kohti, miä maiskuttelin ja huidoin raipalla jotta Fantti menee kujan ja hyppää esteet, ja Sohvi seisoi kauraämpärin kanssa Fanttia vastassa. Yksi ihana leiriläinen kuitenkin lähetti miulle puhelimella otetun kuvan kun Fantti hyppää, kiitos siulle siitä!
Tämän jälkeen mentiin syömään. Kun oltiin syöty, oli taas vähän aikaa vapaata aikaa, kunnes lähdettiin hakemaan heppoja laitsalta. Itse hain sillä kertaa taluttamalla Pilvin ponien laitsalta, Meillä oli pieniä ongelmia, sillä leiriavustajamme ei ollut pitkään aikaan hakenut poneja laitsalta, eikä tiennyt mistä virran saa pois, joten hän sitten yrittin riimunnarun avulla ottaa lankoja pois, ja laittaa takaisin. Langoissa ei siis ollut etes niitä muovisia juttuja, joista yleensä voi ottaa kiinni ja avata portin. Jouduttiin siinä sitten vähän aikaa ponien kanssa oottamaan, ja siitähän ei Pilvi tykännyt, ja nousikin pari kertaa pystyyn. Onneksi se on poni!

Päivän ensimmäisenä tuntina meillä oli tandemtunti, jolloin menin Sohvin kanssa Topilla! Ja kivaa oli! Aluksi miä istuin eessä, ja Sohvi takana. Puolessä välissä tuntia vaihdettiin vähäksi aikaa toistepäin, mutta todettiin sen toimivan toistepäin paremmin, joten vaihdettiin sitten vielä vähäksi aikaa takaisin niin päin, että miä istun eessä.







Tassuu <3

 Kiitokset näistä tandemtunnin kuvista kuuluvat tallinomistajalle!

Tuo oli aika hurjaa!
Tandemtunnin jälkeen olikin vuorossa vikellystä, ja arvatkaapa vaan kenellä, Fantilla! Tallin suurin hevonen sitten piti tähänkin hommaan ottaa... Mutta oli kyllä kivaa ja jännää! Ensin sai nousta seisomaan (jota en kylläkään tehnyt!) jonka jälkeen visuttain istumaan, ja takaperin. Takaperin taisi joku ravatakin, mutta itse tyydyin käyntiin. Sitten sai viellä ravata, ja nostaa laukan! Ja lopuksi vielä liukumäellä alas.




Vikellyksen jälkeen mentiinkin taas syömään!

Syömisen jälkeen taas vähän vapaata aikaa, kunnes illalla kasin jälkeen lähettiin talliin, jossa meille piettiin leirikaste. Leirikasteessa meidän silmille laitettiin pintelit niin ettei nähty mitään. Sitten kuljettiin ohjista kiinni pitäen tallikäytävälle, jossa meidän piti työntää kätemme ämpäreihin, missä oli esim. vedellä täytettyjä kumihanskoja, ja harjoja... Sen jälkeen piti laulaa ihhahhaa laulu, jonka jälkeen kontattiin olemattoman aidan alitse. Sitten vielä piti esittää pantomiimina vaikka mitä. Ihhahhaa laulu ja pantomiimit kuvattiin, ja meidän olisikin pitänyt nähdä ne perjantaina, mutta valitettavasti ei nähty... Olisin kyllä halunnut! Leirikasteen jälkeen lähettiin yömaastoon, jossa menin Lekulla.

Yömaastosta ei nyt paljoa ole sanottavaa, mentiin taas kauniissa maisemissa, ravattiin yksi, tai oikeastaan kaksi pätkää (vai kolme? En enää oikein musita :D), sillä vetohevosena toimiva vuonis Sohvi aiheutti ketjukolarin, joss ei onneksi sattunut mitään. Itseäni vähän siinä vaiheessa jännitti, sillä takana oleva hevonen tuli tietystikkin ihan peppuun kiinni, ja Leku olisi saattanut olla sellainen, etten olisi yhtään ihmetellyt vaikka olisikin potkaissut. Mutta ei onneksi! Lekulla olisi myös ollut vähän vauhtia, ravaamaankun lähettiin, lähti Leku laukalla, mutta onneksi sain jo muutaman askeleen päästä hiljentämään raviin.

Meidän leiriavustajallamme oli hienot suunnitelmat miten saadaan jätettyä matkanverrella hepat jo laitsalle. Vähän aikaa yhdessä risteyksessä odotettiin sitä, kunnes hän saapui skootterilla, ihanaa vauhdikasta kirjavaa Padia taluttaen, paikalle. Siinä me sitten jakaannuttiin kahti, muutamat hevosen jäivät sinne kauemmalle laitsalle, ja osa meni vähän lähemmäksi tallia, rinteeseen. Leku jäi sinne kauemmaksi, ja rauhassa me sitten sinne ratsasteltiin, sillä olihan meillä aikaa. Leiriavustajamme piti nimittäin viedä ensin osa porukasta rinteeseen, jonka jälkeen juosta skootterille, ajaa tallille ja hakea autonavaimet, (koska kumpikaan heistä ohjaajan kanssa ei ollut tajunnut ottaa niitä) ja sitten vielä ajaa kauimmaiselle laitsalle tuomaan avaimet, jotta päästiin sitten autokyydissä takaisin tallille. Sitten vain auto täyteen satuloita, tallille tyhjentämään auto, ja nukkumaan! Seuraavana päivänä olikin aika lähteä jo kotiin...

2 kommenttia:

  1. Haha, entiedä voiko edes sanoa vikellykseksi jos vaan istuu siellä selässä :D Oli sitten etuperin, takaperin tai sivuttain, nehän on ihan perusjuttuja mitä tehdään jossain poniclub tunneillakin, kun mennään ilman satulaa. Kiva postaus muuten kyllä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en minäkään oikein tuota kunnon vikellykseksi voi sanoa, mutta päästiimpähän jotain vähän kokeilemaan, ja olihan meillä sentäs vikellysvyö! :D ja kiva kuulla! :)

      Poista

Kiitos kun luit postauksen! Toivottavasti kommentoit mielipiteesi postauksesta!

YLEISTÄ
♥ Siiri, suomenpystykorva/lapinporokoira/labradorinnoutaja, s. 29.1.2012
♥Minä (Vilma Kotro), s. 6.6.2001
♥Kamerani, Canon EOS 600D

Huomioithan, että kommentti tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen!