tiistai 7. heinäkuuta 2015

Hevosleiri: Keskiviikko

Vehmaan tallin leiri 22.6-26.6.2015, Juva

Keskiviikko 24.6.2015

Keskiviikko aamu alkoi taas normaalisti kahdeksaksi aamupalalle. Kun kaikki olivat syöneet aamupalan, oli aika lähteä talliin ja hakemaan heppoja. Ensiksi hain Sirun ponienlaitsalta (taluttamalla siis) jonka jälkeen talutin vielä Fantin, kun yksi tyttö istui sen selässä. Tallissa auttelin laittamaan hevosia valmiiksi, ja vähän yli kymmenen alkoi ensimmäinen tunti, jonka aikana otin kuvia Sohvista. Sen jälkeen olikin miun tunnin aika, ja silloin menin suomenhevos ruunalla, Lekulla. Leku oli jotenkin erityisen tahmea silloin, ja ravikin meinasi olla vaikeaa, eikä laukka noussut. Meillähän oli siis estetunti, ja viimeisellä kerralla kun mentiin pientä rataa, sain Lekun ravaamaan koko radan läpi! (ja tietysti hyppäämään :D) Niimpä ratsastuksenopettajamme huusikin vielä kun ravattiin, että mene vaan heti uudestaan nyt kun se ravaa hyvin! Niimpä me mentiin sitten toisenkin kerran rata ravissa läpi, ja siihen olikin hyvä lopettaa hyppääminen! Meidän radassammehan oli siis hurjat kolme estettä, mutta tuntui olevan ihan tarpeeksi!












Ratsastuksen jälkeen hoidettiin hepat ja mentiin syömään. Syömisen jälkeen taas vähän vapaata aikaa, kun vettä satoi. Kun sade lakkasi, lähdettiin talliin laittamaan hevoset valmiiksi ilman satulaa leikkituntia varten! Tätä tuntia odotin innolla, sillä ilman satulaa on parasta! Alussa tallissa oli hirmu säätämistä/häsläämistä, mutta tunnille selvittiin ja oli tosi hauskaa (ainakin miulla :D)! Menin siis suomenhevosella, Aapolla. Ja kyydissä pysyin vaikka aika kovaakin välillä mentiin! Tunnilla leikittiin mm. peiliä, ja ratsastettiin pisteratsastusta! Pari kertaa otettiin myös viestiä, ja jotain muutakin kai vielä. Tunnin lopussa saatiin kokeilla istua naistenistunnassa.
















Ratsastuksen jälkeen kuvasin taas seuraavalla tunnilla Sohvia, ja sitten mentiin syömään välipalaa. Välipalan jälkeen tallille tuli muutama ihminen vammaisratsastukseen. Talli siis järjesti vammaisratsastusta, mikä on miun mielestä tosi hieno juttu! Miu mielestä on vaan niin hieno asia, ettei vammaisuus estä ratsastamista. Itse lähdinkin taluttamaan Pilkku ponia, jonka selässä istui mies, joka normaalisti istuisi pyörätuolissa. Käytiin kävelemässä maastossa vain vähä aikaa, mutta jo sen aikana kerkesi alkamaan sataa, ja jyrinääkin kuulua. Kun tallille palattiin, siivottiin heppojen harjakorit, ja katsottiin vähän aikaaa menossa olevaa viikkotuntia. Sitten mentiinkin taas syömään!

Syömisen jälkeen vietiin hepat laitsalle, ja tällä kerralla ratsastin sinne vanhan tutun Digin. Digi kun oli semmoinen, että se oli yleensä joko miä tai Sohvi, joka senlaitsalle (tai sieltä pois) ratsasti. Sen jälkeen käytiinkin saunassa ja suihkussa, ja vähän aikaa vain oleiltiin.  Myöhempään illalla tulivat meidän leiriohjaaja ja leiriavustaja pitämään meille tietovisan, jossa kilpailtiin joukkueena. Meidän joukkue oli "isot", johon kuului miun ja Sohvin lisäksi kaksi meitä vuoden nuorempaa tyttöä. Voittajat julkaistiin perjantaina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun luit postauksen! Toivottavasti kommentoit mielipiteesi postauksesta!

YLEISTÄ
♥ Siiri, suomenpystykorva/lapinporokoira/labradorinnoutaja, s. 29.1.2012
♥Minä (Vilma Kotro), s. 6.6.2001
♥Kamerani, Canon EOS 600D

Huomioithan, että kommentti tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen!