perjantai 19. joulukuuta 2014

Tallirutiinit

Tänään taas vuorossa heppajuttuja! Huomasin muutamassa blogissa Blogitallin viikon blogihaasteen, ja päätin kerrankin toteuttaa sen, kun pystyn ja palkintokin oli niin ihana! Viikon blogihaasteen osallistumis ohjeet löydät täältä. Mutta sitten asiaan!

Mitään ihmeellisiä tallirutiineja miulla ei ole, koska tunneilla vain käyn. Mutta ajattelin silti kertoa ne teille. Tallirutiinikin vähän vaihtelevat päivästä, koska välillä menen tallille aikasemmin, ja välillä ratsuni saattaa olla aikaisemmalla tunnilla. Mutta jos menen aikaisemmin tallille, ensiksi käyn tietenkin katsomassa tuntilistasta oman ratsuni, ja sen, onko se aikaisemmalla tunnilla. Sitten lähden auttamaan siinä, missä osaan. Kun on aikaa ennen omaa tuntia, niin saatan katsella ensimmäistä alkeistuntia.

 Noin. Puolituntia ennen tunnin alkua alan hoitamaan ratsuani. Ensiksi otan jonkun hyvän harjan, millä harjaan ratsuni. Sitten valitsen kaviokoukun ja putsaan kaviot. Yritän aina etsiä kaviokoukun, missä on harja, koska pidän sellaisista enemmän. Aina ei kuitenkaan sellaista löydy. Kun hevonen on puhdas, käyn hakemassa satulahuoneesta satulan ja suitset, ja varustan hevosen. Sitten menenkin tunnille.

Tuota hevosen hoitoa ja varustusta en tee siis silloin, kun hevoseni on jo ensimmäisellä tunnilla. Joskus myös ratsuni saattaa jäädä viimeiselle tunnille, jolloin en tietystikkään hoida sitä enää tunnin jälkeen.

Mutta jos hoidan hevosen tunninkin jälkeen, otan tietysti ensin suitset ja satulan. Sitten vien satulan satulahuoneeseen paikalleen, ja pesen tietysti kuolaimet ja vien ne paikalleen. Sitten vielä harjaan hevosen ja putsaan kaviot. Sitten lähdenkin pois tallilta, tai jos odotan vielä kyytiä, niin menen katsomaan viimesitä tuntia.

Sellaiset ovat miun tallirutiinit kun menen tallille! Osallistukaa tekin ihmeessä tähän blogitallin viikon blogihaasteeseen! On niin ihana palkintokin! Mutta toivottavasti piditte postauksesta!

t. Vilma Ada

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun luit postauksen! Toivottavasti kommentoit mielipiteesi postauksesta!

YLEISTÄ
♥ Siiri, suomenpystykorva/lapinporokoira/labradorinnoutaja, s. 29.1.2012
♥Minä (Vilma Kotro), s. 6.6.2001
♥Kamerani, Canon EOS 600D

Huomioithan, että kommentti tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen!