tiistai 23. joulukuuta 2014

Sekarotuiset

Tänään ajattelin kirjoittaa vähän juttua sekarotuisista kera Siirin mustavalkoisten kuvien, jotka on otettu muutama päivä sitten.

Ja kuten kaikki tietää, Siirihän on siis sekarotuinen. Ja rotuja on Suomenpystykorva/lapinporokoira/labradorinnoutaja. Mutta miltä niistä Siiri eniten näyttää? No miun mielestä Siiri on iso pystykorva, jonka värityksessä on mukana mustaa. Mutta kun Siiri oli pentu, moni luuli Siiriä saksanpaimenkoiraksi. Kun sanottiin: "Ei, Siiri ei ole saksanpaimenkoira, se on sekarotuinen". Sitten tietenkin kysyttiin: "No onko siinä saksanpaimenkoiraa?" Mutta sitten täytyi vain kertoa, ettei Siirissä ole saksanpaimenkoiraa. Omasta mielestäni Siiri ei kyllä koskaan ole näyttänyt saksanpaimenkoiralta, mutta ilmeisesti muiden mielestä on.

Ja sitten se, kun ihmiset sanovat sekarotuisten olevan terveempiä kuin rotukoirat. Toisaalta joo, toisaalta ei.
Yleensähän sekarotuiset taitavat olla vahinkopentuja, jolloin niitä ei ainakaan ole jalostettu. Mutta ihan hyvinhän sekarotuisiakin voidaan jalostaa! Ja tietenkin jos pennun isä ja emä ovat rodultaan sellaisia, että on perinnöllisiä sairauksia, voivathan ne tulla pennullekin, vaikka vahinko pentu olisi. Joten mielestäni ei voi sanoa kaikista sekarotuisista, että ne olisivat terveempiä kuin rotukoirat. Ja eihän toki kaikkia rotukoiriakaan ole jalostettu!
Ollaan joskus äitin kanssa tutkittu koirakirjaa ja Siiriä, mitä piirteitä voisi tulla miltäkin rodulta. Labbikseltahan Siiri ei näytä, eikä oikein vaikuta muutenkaan. Mutta kun tutkimme näitä kolmea rotua, niin tajusimme, että pakkohan Siirin kokoon on vaikuttanut labbis! Nimittäin Suomenpystykorva ja lapinporokoira ovat kooltaan pienempiä kuin Siiri. Vehnänruskea väri on kyllä varmastikkin tullut pystykorvalta.
Mietin joskus, millaisia pentuja olisi tullut Suomenajokoiran ja beaglen risteytyksestä? Nimittäin meidän mummin ja papan ajokoira karkasi juoksun aikana yhden beaglen luo. Äitini vielä sanoi papalle, että entä jos niistä pennuista tulisi sellaisia, että etujalat olisivat pitkät ja takajalat lyhyet? Mutta niitä pentuja ei koskaan syntynyt, sillä ne tehtiin keskeytys, koska ajokoira on kuitenkin jo sen verran vanha, että näin oli parempi.

Siirihän on leikattu vuosi sitten, joten pentuja ei ole tulossa. Välillä jopa kaduttaa se, että mentiin leikkauttamaan Siiri, kun muutamat ovat kyselleet teetämmekö Siirillä pentuja. Mutta ehkä näin on parempi!

Toivottavasti piditte postauksesta!

PS. Nyt tämänkin blogin löytää bloglovinistä, joten eikun sieltäkin kautta seuraamaan!

4 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Moni on luullut, että Cindy on lapinkoira, mutta ei ole ja jotkut ovat sanoneet, että siinä voisi olla nöffiä :) Cindy on vahinkopentueesta enkä tiedä muita rotuja kun vaan samojedin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      ihmiset kyllä luulevat välillä ihan väärin! :) mutta onneksi se ei haittaa, miä ainakin kerron kaikille innoissani Siiristä!

      Poista

Kiitos kun luit postauksen! Toivottavasti kommentoit mielipiteesi postauksesta!

YLEISTÄ
♥ Siiri, suomenpystykorva/lapinporokoira/labradorinnoutaja, s. 29.1.2012
♥Minä (Vilma Kotro), s. 6.6.2001
♥Kamerani, Canon EOS 600D

Huomioithan, että kommentti tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen!