lauantai 2. elokuuta 2014

Koiran koulutus

Moi! Miulla ei ole ollut oikein mitään ideoita tämän blogin suhteen, kun en ole tehnyt Siirin kanssa mitään erikoista, ja on vähän vaikea itse kuvata kameralla jos yrittää tehdä samalla jotain Siirin kanssa! Tämän postauksen aihe ei liity mitenkään erityisesti Siiriin, vaan oikeastaan kaikkiin koiriin. Mutta Kerron myös Siirin koulutuksessa. Eli siis aiheena on koiran koulutus.

Kaikki koirathan pitää kouluttaa, mutta ehkä eritavalla. Riippuu ihan siitä, tuleeko koirasta kotikoira, poliisikoira, opaskoira jne. Mutta eikö kaikkien koirien silti tulisi osata muutama peruskäsky? Miun mielestä ainakin. Mutta mitkä ovat peruskäskyt? Olisiko esim. tänne, istu, maahan jne? Meillähän Siiri "osaa" nuo kolme käskyä, eli tänne, istu ja maahan. Tänne käsky ei toimi ehkä aina, mutta kun Siiri on talvella irti, niin kun menee vain huutamaan Siiriä nimeltä, niin kohta se pyyhältää jostain paikalle. Mutta taas jos se vaikka karkaa mummilla ollessamme (avaamalla oven) se menee naapurien koirien luokse, mutta sieltä se ei tulekaan huutamalla takaisin, vaan se täytyy yrittää napata kiinni. Joskus saattaa auttaa pala juustoa kiinni saamiseksi, joskus ei.

Mutta kumpi palkinnoksi, leikki vai namit?
Meillä Siirillä toimii paremmin namit, koska se on niin paljon namien perään. Mutta taas toisilla saattaa toimia paremmin leikki (lelu). Miusta molemmat palkitsemis tavat ovat oikein.

Mutta kannattaako naksutin?
Miä hankin naksuttimen vasta tänä vuonna, mutta sen verran olen sitä jo kerinnyt käyttää, että voin suositella. Miten muuten saat kerrottua koiralle juuri oikealla hetkellä, että se teki oikein?


Mutta miten helposti koira oppii?
Jotkut koirathan ovat todella hankalia kouluttaa, mutta meillä onneksi Siiri on todella helppo koulutettava! Ainakin kun on tarpeeksi nameja. Ja temppuja Siiri tekee tosi mielellään .Ainut vaan on se, että Siiri saattaa joskus olla vähän liian innokas, jolloin sitä pitää rauhoitella...

Siirin temput
Siirihän osaa seuraavat temput: istu, maahan, anna tassu (molemmilla tassuilla, ja joko jalalle tai kädelle!), pyöri, paikka ja eilen opeteltiin kieri käsky! Ja sitten se "tänne" käsky, mistä kerroin aikasemmin tässä postauksessa.

Kerroinkin aika paljon teille Siirin koulutuksesta, mutta ei se mitään! Harmi kun tuli vain tuo yksi kuva tähän, mutta onneksi tähän tuli kuitenkin tän verran tekstiä! Mutta mitä piditte tallaisesta postauksesta? Ja kertokaa myös, millaisia postauksia haluaisitte!

t.VilmaAda

2 kommenttia:

  1. Tämähän oli oikein mielenkiintoinen postaus. Hyvä kysymys...palkitako leikillä, lelulla vai namipalalla..meillä toimii parhaiten namipala...niin ainakin luulen. Siiri on muuten tosi virkeän näköinen, tottunut varmaan aktiiviseen elämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että oli mielenkiintoinen! Meilläkin toimii namit, enkä kyllä osaisikaan palkita varmasti oikein leikillä! Kyllähän se aika aktiiviseen elämään taitaa olla tottunut...;)

      Poista

Kiitos kun luit postauksen! Toivottavasti kommentoit mielipiteesi postauksesta!

YLEISTÄ
♥ Siiri, suomenpystykorva/lapinporokoira/labradorinnoutaja, s. 29.1.2012
♥Minä (Vilma Kotro), s. 6.6.2001
♥Kamerani, Canon EOS 600D

Huomioithan, että kommentti tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen!