tiistai 13. joulukuuta 2016

LUUKKU 13: Lucian- päivä


Lucian päivää vietetään Pyhän Lucian muistoksi vuosittain 13. joulukuuta. Muistopäivä kuuluu alun perin katoliseenpyhimyskalenteriin, mutta nykyisin sitä vietetään ennen kaikkea ruotsinkielisessä kulttuurissa. Perinteeseen kuuluu Lucia-neito, joka on pukeutunut valkoisiin vaatteisiin, punaiseen vyöhön ja kynttiläkruunuun ja pitää kädessään kynttilää.

(Kopioitu wikipediasta)

Yllä olevassa tekstissä selviääkin mikä on Lucian- päivä ja Lucia- neito. Pakkohan tähän luukkuun oli jotain Lucia juttua toteuttaa, mutta voin sanoa että miä en tänä jouluna leikkinyt Lucia- neitoa vaan joku muu. Arvaatteko jo kuka?


No tietenkin Siiri! Mitään hienoa Lucian kruunua miulla ei ole, joten kieputin valkoisen kukkapantani ympärille jouluvaloa, ja se sai kelvata! Selkään Siirille heitin valkoisen peiton, ja valitettavasti Siiri ei osaa pitää kynttilää tassujensa välissä, vaikka hienolta se varmastikin olisi näyttänyt. Jouluvalojen johta näkyy suurimmassa osassa kuvia, mutta äntaa alkako sen häiritä vaan keskittykään enemmän koiraan :)






Oliko Siiri teidän mielestänne söpöin näkemänne Lucia- neito?

2 kommenttia:

  1. Söpö oli Siirikin Luciana, mutta ei vedä vertoja meidän Lumicialle... ;D

    VastaaPoista

Kiitos kun luit postauksen! Toivottavasti kommentoit mielipiteesi postauksesta!

YLEISTÄ
♥ Siiri, suomenpystykorva/lapinporokoira/labradorinnoutaja, s. 29.1.2012
♥Minä (Vilma Kotro), s. 6.6.2001
♥Kamerani, Canon EOS 600D

Huomioithan, että kommentti tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen!