sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Punkkeja näkyvissä

Miä jo luulin, että punkkeja ei enää ole, mutta eilen ja tänään vielä otin Siiristä punkin pois. Ärsyttävää. Voisivat loppua jo. En nimittäin tykkää niistä yhtään.

Meillähän keväällä ostettiin punkkipanta Siirille, ja hyvin se toimikin tuohon elokuuhun asti, mutta sen jälkeen se ei enää oikein toiminut. Joten leikkasinkin sen pois viime kuussa. Senhän pitäisi kestää miun mielestä 6 kuukautta, mutta ei se meillä niin pitkään vaikuttanut.

Ja jos miulta kysyttäisiin, kumpaa suosittelisin, punkkipantaa vai sitten sellaisia "nesteitä" mitä laitetaan koiran iholle, niin suosittelisin kyllä pantaa.

Ensimmäisenä kesänä kun Siiri meillä oli, laitettiin sellaista nestettä Siirin niskaan, mutta toista kertaa ei olla laitettu, eikä kyllä laitetakkaan. Syyt siihen, että käytetään pantaa, ovat ensinnäkin se, että Siiri on sen verran iso koira, että niitä nesteitä joutuisi laittamaan kaksi. Toinen syy on se, että niitä joutuu pistämään kuukauden välein, ainakin ne, joita me laitettiin ensimmäisenä kesänä. Ja kolmas syy on se, että ne eivät meillä toimineet.

Mutta en sano, että joillakin eivät voisi toimia nuo "nesteet" tai mitkä ovatkaan. Meillä vain toimii paremmin panta.

Keväällä vain ostetaan panta, ja laitetaan Siirin kaulaan, jossa se saa olla koko kesän. Ja meillä se on vähentänyt punkkeja. Joten tulevina kesinäkin ostamme punkkipannan.

Mutta nyt seuraa kysymys teille: Käytättekö te koirallanne jotain punkin estoa? Jos kyllä, niin mitä?

Miusta muuten tuntuu, että blogeissani on nyt jonkinlainen ongelma, sillä veikkaan, että kommentit eivät tule läpi. Mutta jos näin on, toivottavasti asia korjaantuu pian, koska ne kommentit ovat niin ihania! Mutta katsellaan, miten käy:)

4 kommenttia:

  1. Nerolla on ollut aina punkkipanta. Kertaakaan ei vielä ole ollut punkkia ! Tosin luulen että osittain punkit etsivät mieluummin pitkäkarvaisen turkin kuin tuollaisen lyhyen, mistä näkyvät helpommin.'
    Mutta luulen että ilman pantaa olisi kuitenkin voinut punkkeja ollakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teillä ei ole tarvinnut kärsiä punkeista! Ja vähän kans veikkaan, että asiaa auttaa se, että Nerolla on lyhyt turkki, mutta eiköhän teilläkin ainakin muutamia olisi, jos pantaa ei olisi käytössä.

      Poista
  2. Meillä laitetaan yleensä sitä ainetta niskaan ja on toiminut. Lisäksi syötetään aina aamuruoan seassa valkosipuli rouhetta. Pantaa en kuvittelisikaan meijän uros papillonille, sillä sillä on niin julmettoman paljon karvaa ja menisi takkuun. Chihulle voisinkin. Tänä kesänä tosin oltiin ilman mitään, ei punkkienkarkotus aineita, ei punkkipantaa ja valkosipuli rouhetta (se on oikeesti hevosille, mut käy koirillekkin) ehkä kerran viikkoon, koska laiska minä :DD kellään meijän koirista (niitä on sen viisi) ei ollu punkin punkkia ja no tosin ei me kyllä ees paljoa liikkuttu missään heinikossa. Chililtä (chihup) jouduin nyppäiseen punkin irti aika vasta, mutta se johtui siitä, että oltiin vietetty päivä pellolla jne. Punkkitarkastuksista huolimatta yksi oli näköjään päässyt läpi sielmieni :'D yleensä laitettaan ainetta niskaan,jos ollaan lähdössä reissuun esim. Lappiin taij ohonkin paikkan jossa luultavasti tulee olemaan normaalia enemmän punkkeja. En näe siis välttämättömyytenä ostaa joka vusi niitä nesteitä taipunkki pantaa, riippuu missä liikkuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tuo voikin olla huononpi juttu, jos karvat menee takkuun;( meillä on onneksi Siirillä kuitenkin sen verran lyhyt karva, ettei mene takkuun!

      Poista

Kiitos kun luit postauksen! Toivottavasti kommentoit mielipiteesi postauksesta!

YLEISTÄ
♥ Siiri, suomenpystykorva/lapinporokoira/labradorinnoutaja, s. 29.1.2012
♥Minä (Vilma Kotro), s. 6.6.2001
♥Kamerani, Canon EOS 600D

Huomioithan, että kommentti tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen!