lauantai 9. marraskuuta 2013

Siirin koulutus 1

Siiri osaa hyvin temput:
-istu
-maahan
-anna taasu
-yläfemma

Siiri osaa myös jotenkuten:
-Tule tänne
-Paikka
-Kieri
( mutta niissä on vielä harjoittelemista)Sain synntärilahjaksi kirjan "koiratemppuja, ja ajattelin opettaa Siirille niitä temppuja, mitä kirjasta löydän, ja mitkä sopivat Siirille. Ensimmäiset temput ovat Suukko & Hännän heilutus.

kirjasta
Nämä kaksi temppua ovat hauskoja ja helppoja. Siksi luvun nimenä on "ei temppu eikä mikään" . Jujuna on, että tempun teet sinä, eikä koira. Älä pelästy. Näihin temppuihin ei tarvita aiempaa kokemusta.


Suukko
Suurin osa koiran omistajista pitää siitä,  kun nelijalkainen ystävä antaa pusun poskelle.Vaikkei omistaja sanoisihalaisrua sanaa, moni koira nuolee omistajanposkea,jos tamä vieposken lähelle ja silittää koiraa. Jos koira ei nuoletai jos haluat sen nuolevan käskystä, hieraise pikkuisen voita poskellesi ja sano "Anna suukko!" Muutaman harjoitus kerran jälkeenkoira oppii nuolemaan poskeasi ilman voita.   
            Jos haluat koirasi vaikuttavan paiysi hellältä myös hienostuneelta, kokeile samaa temppua opettaaksesi sen suutelemaan naisen kättä. Pidä huoli siitä, että se oppii erottamaan sanan poski sanasta käsi, jotta se antaa pusun oikeaan paikkaan. Vastineeksi se saa varmasti paljon suukkoja ja saattaapa se saada jonkun neidon punastumaankin kainosti.

Hännän heilutus
Koko joukko kouluttajia on väittänyt keksineensä tämän tempun.Mutta eivät he sitä ole keksineet.Emme liioin mekään. Koiran keksijän, kukahän sitten olikin, on täytynyt sisällyttää heiluvahäntä alkuperäiseen suunnitelmaan.Siitä seuraa, ettei sinun tarvitse opettaa koiraa heiluttamaan häntäänsä.Se heiluttaa sitä, kunhan juttelet sille iloisesti. Mitä sanoa? Sinä tunnet koirasi paremmin kuin kukaan. Kysy siltä.

 Vielä pari sanaa näistä tempuista
Annoimme vain kaksi esimerkkiä tempuista, jotka eivät ole temppu eikä mikään, mutta niitä on suoraan sanoen loputtomasti.Tarkkaile koirasi käyttäytymistä.Voit laukaista minkä vain sen luonnollisen käyttäytymismallin nimeämällä sen ääneen, kun se tekee jotain oma-aloitteisesti, ja kehumalla sitä jälkeen päin. Näin voit opettaa sille käskyt syö, juo, ravista, kaiva, rapsuta, venyttele ja haukottele.Opettaminen kysyy sinulta kärsivällisyyttä. Kaikki on kiinni sinusta!


t.Siiri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun luit postauksen! Toivottavasti kommentoit mielipiteesi postauksesta!

YLEISTÄ
♥ Siiri, suomenpystykorva/lapinporokoira/labradorinnoutaja, s. 29.1.2012
♥Minä (Vilma Kotro), s. 6.6.2001
♥Kamerani, Canon EOS 600D

Huomioithan, että kommentti tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen!